Lončar ponavlja da nema razloga za paniku zbog koronavirusa

Izvor: RTS, 28.Feb.2020, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar ponavlja da nema razloga za paniku zbog koronavirusa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se koronavirus pojavio u zemljama okruženja i da je realno da će ga biti i u Srbiji, ali da nema razloga za paniku jer će, dodao je, i u slučaju da se to desi nadležni raditi svoj posao.
Odgovarajući na pitanja novinara u Institutu za transfuziju krvi, ministar Zlatibor Lončar je ponovio da u Srbiji trenutno nema registrovanih slučajeva koronavirusa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i poručio građanima da slušaju savete nadležnih.

Podsetio je da su simptomi i posledice koronavirusa mnogo manje nego kod običnog gripa i ponovio da nema razloga za paniku.
"Imali smo jutros slučaj čoveka koji je kupio 1.800 maski u jednoj apoteci u Pančevu. Molim vas, nemojte to da radite, ima dovoljno maski, ima dovoljno svega", rekao je Lončar.
Građanima je poručio i da ne upućuju lažne pozive povodom koronavirusa.
"Angažujemo ogromne resurse i kada usledi jedan poziv, pet ljudi istog sekunda moraju da uzmu opremu i da je koriste, a pitanje je šta od te opreme može ponovo da se koristi, jer ima stvari koje su za jednokratnu upotrebu", rekao je Lončar.
Naveo je da će virus kao i svaki virus ići svojim tokom i da nije to razlog zbog čega sve treba da stane ili da se pravi panika.
"Čim se bude pojavio u Srbiji, mi ćemo vas obavestiti, ali vas molim da se pridržavate uputstava koje izdaje struka", podvukao je Lončar.
On je danas u Institutu za transfuziju krvi u Beogradu prisustvovao zajedničkoj konferenciji trenera fudbalskih klubova Crvena Zvezda i Partizan, Dejana Stankovića i Sava Miloševića, povodom akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.