Izvor: RTS, 20.Apr.2021, 14:23

Lončar: Srbija radi na tome da se marihuana skine sa liste narkotika

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će Srbija kao članica UN, a u skladu s odlukom UNODK-a, skinuti marihuanu s liste narkotika i naveo da se u Srbiji već radi na tome.
Lončar je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom zdravlja Severne Makedonije Venkom Filipčetom, kazao da Srbija nema ništa protiv odluke UN.
"Već smo ušli u tu problematiku i mi kao članica UN – poštovaćemo sve. Radimo na tome i kako su oni zamislili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nema razloga da ne primenimo, a da ne ugrožavamo građane i zakonodavstvo", kazao je Lončar.
Dodao je da će odluke u vezi s tim doneti najveći stručnjaci u našoj zemlji i, navodeći da je to izuzetno osetljiva tema, zamolio sve da ne nagađaju unapred šta će i kako će biti, već da se strpe.
"Izuzetno je osetljiva tema. Najstručniji ljudi u kontaktu sa UN će doneti rešenje. Potrebno je strpljenje", zaključio je ministar zdravlja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lončar: Srbija će marihuanu skinuti sa liste narkotika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će Srbija kao članica UN ispoštovati odluku UNODK-a da se marihuana skine sa liste narkotika i naveo da se u Srbiji već radi na tome...Lončar je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom zdravlja Severne Makedonije Venkom Filipčetom,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srbija legalizuje marihuanu, Lončar apeluje na strpljenje

Izvor: Luftika.rs, 20.Apr.2021

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će Srbija kao članica UN ispoštovati odluku UNODK-a da se marihuana skine sa liste narkotika i naveo da se u Srbiji već radi na tome.. Lončar je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom zdravlja Severne Makedonije Venkom Filipčetom,...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.