Izvor: Glas javnosti, 16.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Lešinari“ uzrok?

U požaru koji je juče ujutru oko 2.25 sati izbio u baraci u Ulici đenerala Terzibašića 15 izgorela su do temelja četiri stana. U trenutku izbijanja požara u baraci je bilo desetak stanara, od kojih, na svu sreću, niko nije povređen.

- Probudili su nas vatrogasci. „Izlazite, izgorećete“, vikali su. Jedan sin mi je radio, drugi izašao u grad. Mi „starci“ smo spavali. Nismo ni osetili da oko nas već gori - priča Milosava Stojić. I dalje u šoku, priča da je u plamenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nestalo skoro sve.

- I ovo što smo spasli natopljeno je vodom. Ceo nameštaj, električni aparati, odeća... Vatrogasci su zajedno s nama iznosili stvari, ali ništa nije za upotrebu. Hvala Bogu, spasli smo bar živu glavu - priča Milosava.

U stanu do njih, bio je bračni par sa troje dece. Mlada žena tek stigla iz porodilišta sa blizancima i dečakom od tri godine. Prihvatile su ih komšije.

- Pre tri dana komšinica je izašla sa decom iz bolnice. Rodila blizance, bebe bile male kilaže. Pod stresom je. Komšije su ih smestile kod sebe. Grad je već doneo odluku da nas sve usele u zgradu koja je namenski sagrađena, jer ove barake treba da se ruše - kaže Milosava.

Na gašenju požara učestvovalo je osam vatrogasnih vozila i 26 vatrogasaca. Požar je lokalizovan za 35 minuta, ali su ekipe dežurale sve do podneva.

- Stan u sredini barake je bio prazan. Pre tri-četiri dana iselila se porodica. Vrzmali su se tu neki dečaci, videle su ih komšije - kaže Slađana Šegrt. Stanari sumnjaju da je neko već „lešinario“ po praznom stanu, ili pijančio.

- „Lešinari“ navale odmah. Tako je sa svakom barakom koja je iseljavana. Verovatno su krali instalacije, pa izazvali kratak spoj u stanu koji je bio prazan - kažu nam.

Na lice mesta izašao je protivpožarni inspektor, koji će nakon uviđaja utvrditi uzrok požara.

Stara radnička kolonija izgrađena je posle Prvog svetskog rata sredstvima koja je na ime ratne reparacije dala Nemačka. Na potezu cele Radničke kolonije nekada je bilo 250 baraka, od kojih je većina u poslednje dve godine srušena. Mesto njih, na ovom potezu predviđeno je da nikne nov centar. Izraelska „Plaza“ gradiće tu velelepni siti centar.

Rubrika je "Srbija" a o kom se ovde gradu radi mozemo samo da nagadjamo buduci da je autor clanka nepismen.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.