Lečenje steriliteta i u Nišu

Izvor: TvojPortal.com, 25.Jun.2012, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lečenje steriliteta i u Nišu

Izvor: Novosti
Za lečenje steriliteta i vantelesne oplodnje koje se finansira iz lokalne kase Nišlije više neće morati da putuju u Beograd već će tu uslugu moći da koriste i u specijalnoj privatnoj bolnici „Mirabilis“ u svom gradu. Ovu zdravstvenu ustanovu koja u Nišu postoji od 2004. a na novoj lokaciji od pre godinu i po u petak je sa gradonačelnikom Milošem Simonovićem posetio i dr Aleksandar Ljubić, profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu i direktor Ginekološko-akušerske >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << klinike KC Srbije.


- Vantelesno oplođenje kao najsloženiji i najefikasniji način lečenja od steriliteta zahteva prostor, opremu i kadrove, po svim svetskim zdravstvenim standardima, a ova zdravstvena ustanova ispunjava sve te uslove - kaže prof. dr Ljubić. - Koliko sutra može da se startuje lečenje. Na potezu su najpre pacijentkinje, a zatim i grad Niš.
Niš je još pre pet godina prvi u Srbiji iz svoje kase počeo da finansira vantelesnu oplodnju i to, bez diskriminacije, odnosno godina starosti kao ograničavajućeg faktora, što je povoljnije od držanih kriterijuma.
- Pravo je zadovoljstvo što sada jedna ovakva klinika postoji i u našem gradu i što je „Mirabilis“ u saradnji sa „Jevremovom“ iz Beograda, započeo ovako važan projekat u borbi protiv bele kuge. Do sada smo iz gradske kase finansirali dolazak na svet više od 100 beba putem vantelesne oplodnje, a to ćemo nastaviti i dalje - kaže gradonačelnik Simonović.
Prema rečima prof. Ljubića koji će nadgledati sve šta se u „Mirabilisu“ dešava, ova klinika će već u julu početi sa vantelesnom oplodnjom, što će zavisiti i od samih pacijentkinja.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.