Lazar i Novak putuju u inostranstvo na lečenje

Izvor: Akter, 19.Avg.2014, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazar i Novak putuju u inostranstvo na lečenje

Lekarska komisija za upućivanje pacijenata na lečenje u inostranstvo odobrila je lečenje teško obolelog četvorogodišnjeg dečaka Novaka Kokorovića na lečenje u Nemačku i Lazara Koljibabića na transplantaciju jetre u Italiju

Republički Fond za zdravstveno osiguranje odmah je preduzeo hitne mere oko organizacije, finansiranja i upućivanja Novaka Kokorovića u bolnicu "Krankenhaus Mara Maraweg" u gradu Belefildu u Nemačkoj, navodi se u saopštenju.

Novak ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Dendi Voker sindrom - gde dolazi do oticanja mozga i čestih epileptičnih napada, a oboljenje se javlja kod jednog od 30.000 mališana.

Njegovo zdravstveno stanje u poslednjih nekoliko dana naglo se pogoršalo, a u Srbiji su iscrpljene sve mogućnosti dijagnostike i njegovog lečenja.

Roditelji malog Novaka Kokorovića pre 11 godina izgubili su devojčicu koja je bolovala od iste bolesti kao i njen brat.

RFZO po hitnom postupku, organizovao je i upućivanje na lečenje teško obolelog dvogodišnjeg dečaka Layara Koljibabića, kome je neophodna hitna transplantacija jetre u Italiji.

Dete će već sutra ujutro biti prevezeno avionom Vlade Srbije u bolnicu "Azienda Ospedaliera Papa Giovanni XXIII" u gradu Bergamo u Italiji.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.