Kurjaci sa Ušća: Tribina o istoriji srpskog vazduhoplovstva 17. aprila u Nišu

Izvor: B92, 14.Apr.2021, 22:38

"Kurjaci sa Ušća": Tribina o istoriji srpskog vazduhoplovstva 17. aprila u Nišu

Udruženje ''''Kurjaci sa Ušća“ iz Beograda organizuje tribinu ''''Prva srpska eskadrila i značaj vazduhoplovstva kroz istoriju'''' koja će biti održana u Nišu u subotu 17. aprila.

Iz tog udruženja su najavili da će o različitim istorijskim periodima srpskog i jugoslovenskog vazduhoplovstva govoriti istraživač iz oblasti vazduhoplovne istorije Nebojša Ðokić, advokat i istraživač vazduhoplovne istorije Boris Ciglić, vojni publicista Aleksandar Radić i pisac, novinar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i prevodilac Radmila Tonković.

Projekat finansira Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sa ciljem poboljšanja položaja boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i porodica palih boraca, ali i unapređenja oblasti negovanja tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Udruženje pilota "Kurjaci sa Ušća" osnovano je 2004. godine i okuplja bivše i sadašnje pripadnike Ratnog vazduhoplovstva, ali i ljubitelje srpske avijacije i vazduhoplovstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

[NAJAVA] Predavanje „Prva srpska eskadrila i značaj vazduhoplovstva kroz istoriju“ u subotu u Nišu

Izvor: TangoSix.rs, 15.Apr.2021, 08:00

Udruženje „Кurjaci sa Ušća“, organizuje svoju drugu tribinu pod nazivom „Prva srpska eskadrila i značaj vazduhoplovstva kroz istoriju“ u Nišu. Predavanje će se održati u Univerzitetskoj biblioteci (mala sala), 17. aprila sa početkom u 14 časova.. Predavači na tribini biće Nebojša...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.