"Kurjaci sa Ušća": Tribina o istoriji srpskog vazduhoplovstva 17. aprila u Nišu

Udruženje ''''Kurjaci sa Ušća“ iz Beograda organizuje tribinu ''''Prva srpska eskadrila i značaj vazduhoplovstva kroz istoriju'''' koja će biti održana u Nišu u subotu 17. aprila.

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2021.

20:52

Foto: Ilustracija, Depositphotos, MichaelFitzsimmons

Iz tog udruženja su najavili da će o različitim istorijskim periodima srpskog i jugoslovenskog vazduhoplovstva govoriti istraživač iz oblasti vazduhoplovne istorije Nebojša Ðokić, advokat i istraživač vazduhoplovne istorije Boris Ciglić, vojni publicista Aleksandar Radić i pisac, novinar i prevodilac Radmila Tonković.

Projekat finansira Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sa ciljem poboljšanja položaja boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i porodica palih boraca, ali i unapređenja oblasti negovanja tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Udruženje pilota "Kurjaci sa Ušća" osnovano je 2004. godine i okuplja bivše i sadašnje pripadnike Ratnog vazduhoplovstva, ali i ljubitelje srpske avijacije i vazduhoplovstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: