Krov nad glavom za 30 izbeglih porodica

Izvor: RTS, 22.Maj.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krov nad glavom za 30 izbeglih porodica

U Somboru su uručeni ugovori za 30 porodica izbeglih iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kojima je u okviru Regionalnog stambenog programa finansirana kupovina seoskih kuća.
Zahvaljujući Regionalnom stambenom programu Goran Vukas će se trajno nastaniti sa porodicom u selu Aleksa Šantić, za šta mu je uručen i ugovor u gradskoj kući u Somboru.

"Čekam od devedeset pete, znači nam puno. Zahvaljujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se svima, donatorima i gradu Somboru, što su nam pospešili da dobijemo krov nad glavom", kaže Vukas.
Projekat takvog finansiranja kupovine seoskih kuća, u kojem se izbeglima obezbeđuje devet i po hiljada evra, nastaviće se i u naredne dve godine.
Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović navodi da su ti ljudi već živeli na selu pa žele da ostanu, ili su odlučili da umesto Sombora izaberu neko od naseljenih mesta i da tamo dalje razvijaju svoj život.
Regionalni stambeni program se sprovodi u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori.
Finansira ga 14 država, a najveći donator je Evropska unija, sa do sada uloženih 232 miliona evra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sombor: Uručeni ugovori za kuće na selu za izbegličke porodice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2019

Izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, sa prebivalištem u Somboru, danas su uručeni ugovori za kuće na selu, koje su dobili u programu regionalnog stambenog zbrinjavanja...Porodica Darka Pajića, koji je u Srbiju stigla pre skoro četvrt veka konačno je dobila svoju kuću i to...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.