Kostić: Srbija podeljeno društvo, ako se komunikacija ne uspostavi moguć obračun

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2019, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić: Srbija podeljeno društvo, ako se komunikacija ne uspostavi moguć obračun

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić ocenio je da je Srbija podeljeno društvo po mnogim linijama, a da bi netrpeljivost i agresija, ako se ventil društvene komunikacije ubrzo ne uspostavi, moglo prerasti u međusobni obračun.

Kostić je u autorskom tekstu za nedeljnik NIN napisao da su Srbi "uporno, umesto da grade institucije i sistem, svoju energiju poklanjali ideji političkog mesijanstva".

"Odgovorni građanin nije prijatan, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je neophodan sagovornik za svaku vlast i potpuno je deplasirana floskula upućena neistomišljenicima pre petnaestak godina koja ih upućuje da prvo osvoje vlast (glasove), a tek potom eventualno izraze nezadovoljstvo", ocenio je Kostić.

On je ukazao da je Srbija zbog podela postala "nepokretno društvo, bez mnogo ideja u pogledu budućnosti, ali sa mnogo agresivnosti između pojedinaca različitih društvenih grupa".

"Mi i oni, naši i njihovi, prva i druga Srbija - oko nas samo izdajice, plaćenici, nacionalistički nastrojeni zločinci, soroševci, špijuni, klerofašisti, prodane duše, komunjare, ljotićevci", napisao je Kostić.

On je ocenio da atmosferi suprotstavljenosti pomaže "tabloidizacija medija".

"Celoj atmosferi izvesnu toksičnost dodaju i reakcije na društvenim mrežama, svojim neretko nasilnim i malicioznim jezikom", napisao je Kostić.

On je dodao da problem "podela i omraza" može rešavati samo odgovorna javnost u stabilnom društvu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija podeljena " mi i oni, izdajice, plaćenici"

Izvor: B92, 24.Jan.2019

Beograd -- Predsednik SANU Vladimir Kostić ocenio je da je Srbija podeljeno društvo po mnogim linijama...Kako je rekao, netrpeljivost i agresija bi, ako se ventil društvene komunikacije ubrzo ne uspostavi, moglo prerasti u međusobni obračun...Kostić je u autorskom tekstu za nedeljnik NIN napisao...

Nastavak na B92...

"OKO NAS SAMO IZDAJNICI, PLAĆENICI, ŠIJUNI, KOMUNJARE..." Predsednik SANU je postavio dijagnozu Srbiji i TOKSIČNA JE

Izvor: Blic, 24.Jan.2019

Srbija je po mnogim linijama podeljeno društvo, u kojem bi netrpeljivost i agresija mogli da prerastu u međusobni obračun, smatra predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.