Izvor: RTS, 19.Avg.2020, 06:10

Kontakt, susret i osmeh menja pečat "čisto i sigurno", ko ga dobija

Nisu testovi i druga ograničenja na granicama jedini razlog što se ovog leta manje putuje. Čak i za odmor u zemlji, mnogi se teško odlučuju zbog brige za zdravlje. Zato su hotelijeri i ugostitelji pokrenuli akciju dodeljivanja pečata "Čisto i sigurno".
Da li je čisto, da li se poštuju zdravstvene mere - najčešća su pitanja od marta. Zbog kovida 19 u hotelima, odmaralištima, privatnom smeštaju, u restoranima, nova pravila.

"Čisto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne čini sam projekat Čisto i sigurno, nije sama sertifikacija gde će se staviti nalepnica i onda je čist. Ne, naprotiv, mi pokrećemo akciju da moramo svi da budemo uključeni da do proleća podignemo higijenu na izuzetno visoki nivo", rekao je Georgi Genov, direktor HORES-a 
Pečat hotelijeri i drugi ugostitelji dobijaće na šest meseci - značiće da se u njihovom objektu održava fizička distanca, redovno dezinfikuje, da imaju pravila za zbrinjavanje zaraženih, elektronske usluge. 
"Dok smo imali ranije taj kontakt, susret, osmeh, sada nova normala sa što manje kontakata a pritom da gost ne oseti da je neispoštovan u svakoj meri", rekao je Genov.
Istraživanje je pokazalo da bi 84 odsto turista za smeštaj izabralo onog ko ima sertifikat.
"Sada nam ostaje da čekamo da se ova situacija na globalnom nivou smiri jer dolazak stranih turista ne zavisi samo od nas, a mi treba da budemo spremni , već zavisi od njihovih zemalja", rekao je Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu turizma.
"Sve destinacije u svetu su se suočile sa istim problemom i zato nam je važan ovaj projekat kako bi se vratilo poverenje putnika u putovanje. Niko ne može 100 odsto da garantuje bezbednost, ali je važno da putnici vide da je država napravila korak ka tome da pokaže da brine o sigurnosti putnika", kaže Marija Labović iz Turističke organizacije Srbije. 
U domaćem turizmu kapaciteti su popunjeni i to na poznatim destinacijama, ali mesta nema ni u manje afirmisanim destinacijama.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

AKO SU BEZBEDNI DOBIĆE PEČAT "ČISTO I SIGURNO": Ugostiteljima u Srbiji slede sertifikati pod određenim uslovima

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2020

Nisu testovi i druga ograničenja na granicama jedini razlog što se ovog leta manje putuje...Čak i za odmor u zemlji, mnogi se teško odlučuju zbog brige za zdravlje. Zato su hotelijeri i ugostitelji pokrenuli akciju dodeljivanja pečata "Čisto i sigurno"...Da li je čisto, da li se poštuju zdravstvene...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.