Konferencija fondacije Tijana Jurić: Čija je obaveza bezbednost naše dece na internetu?

Izvor: Blic, 12.Sep.2017, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija fondacije "Tijana Jurić": Čija je obaveza bezbednost naše dece na internetu?

Fondacija „Tijana Jurić“ organizuje 15. septembra u Subotici drugu stručnu konferenciju „Bezbednost i odgovornost 2017. posvećenu bezbednosti dece.

Susret stručnjaka iz zemlje i inostranstva u najvećoj meri biće posvećen bezbednosti najmlađih na internetu, ali i potrazi za nestalom decom, pedofiliji, kazni doživotnog zatvora i drugim temama bezbednosti i prevencije nasilja nad decom.

U Fondaciji ističu da „iako se poslednjih godina kontinuirano govori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o bezbednosti dece na internetu i ulažu napori državnih institucija i nevladinog sektora, nivo znanja populacije još nije zadovoljavajući“. Zato će predavanje predstavnika Centra za sigurniji internet (CSI) iz Osijeka Borisa Radanovića biti prilika da učesnici saznaju sve o novim aplikacijama na internetu koje, iako deci i mladima zanimljive, u sebi nose opasnosti.

- Učesnicima ću pojasniti čija je i kakva je zapravo odgovornost koju svi treba da imamo na internetu. Posebno ću se posvetiti roditeljima, posebno deci, u nameri da obe ciljne grupe koje svakodnevno egzistiraju na internetu nauče kako da poboljšaju svoju bezbednost - kaže Boris Radanović.

Konferenciju će otvoriti Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, a govoriće Tatjana Matić, državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Predavači iz zemlje su visoki kadrovi MUP-a, Ministarstva telekomunikacija, advokati i psiholozi, dok će iskustva iz evropskih zemalja preneti i Dejvid Vilijam Vud, NCA oficir za vezu Velike Britanije, Kostka Gžegož i Izabela Švergel iz poljske organizacije „Itaka“ i predstavnik Ministarstva policije Malte.

Poseban segment biće posvećen potrazi za nestalom decom u Srbiji i mehanizmima efikasne potrage koji se koriste u Evropi. Fondacija „Tijana Jurić“ nadovezaće se na ovu temu predstavljanjem nedavno pokrenutog registra nestalih lica.

- Samo zajedno možemo uspeti u velikoj borbi za bezbednost naše dece. Ne smemo zaboraviti nijedan dečji život i obaveza je svih nas da ukažemo na probleme da bismo došli do rešenja - poručuje Igor Jurić.

Doživotni zatvor za ubice dece

Konferencija će biti posvećena i predlogu za izmenu Krivičnog zakonika i uvođenju kazne doživotnog zatvora koji su Fondacija „Tijana Jurić“ i „Blic“ predali Narodnoj skupštini početkom maja. Na pitanja zašto jedan deo javnosti zagovara smrtnu umesto doživotne kazne, zašto je sada momenat za uvođenje takve sankcije i kakve rezultate ona može dati, odgovaraće advokati Maja Atanasković i Veljko Delibašić, psiholog Ibrahim Prohić, urednik “Blica” Ivan Jovanović i osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Igor Jurić: Nadajmo se da još dugo nećemo čekati na doživotnu kaznu za ubice dece

Izvor: Blic, 12.Sep.2017

Fondacija Tijana Jurić organizuje u petak 15. septembra u Subotici Konferenciju o bezbednosti dece na kojoj će glavna diskusija pravnika biti posvećena inicijativi Fondacije za izmenu Krivičnog zakonika i uvođenje kazne doživotnog zatvora za počinioce najtežih zločina nad decom...Pored toga,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.