Koliko se studenata može školovati o trošku države

Izvor: RTS, 27.Maj.2020, 16:57

Koliko se studenata može školovati o trošku države

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu u narednoj školskoj godini ima 9.621 mesto za brucoše koji će studirati o trošku države. U studentske domove vratilo se 4.889 studenata.
Prorektor Univerziteta u Beogradu prof. Predrag Bulat kaže da u kvotama budžetskih mesta koje je usvojila Vlada Srbije nema značajnijih promena što se tiče Univerziteta u Beogradu.

On je rekao da je osim 9.621 budžetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mesta za osnovne i integrisane studije, obezbeđeno još po 91 mesto za tri kategorije - studenti sa hendikepom, Romi i oni koji su srednju školu završili u inostranstvu.
Bulat je na sednici Senata rekao da će ove godine na pojedinim fakultetima studenti moći i onlajn da se prijavlju za upis.
Inače, u studentske domove u Beogradu do sada se vratilo 4.889 studenata, rekla je rektorka Ivanka Popović. Ona je dodala da su smeštajni kapaciteti Studentskog centra Beograd 10.500.
Kako je rekla, u domovima su ispoštovane sve mere zaštite za sprečavanje širenja virusa korona - higijena obuće, ruku, nošenje maski, rukavica, održavanje fizičke distance.
Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Ana Langović Milićević rekla je da će fakulteti krajem nedelje dobiti još dezinfekcionih sredstava i maski.
Ona je obavestila Univerzitet da je Ministarstvo pokrenulo javnu nabavku za antiplagijat program.
"Sutra će na sednici Vlade biti donet zaključak da se produži rok za akreditaciju visokoškolskih ustanova", navela je Langović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sednica Senata Univerziteta u Beogradu održana "uživo", sve se vraća u uobičajeno stanje: U junu nazad na fakultete

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2020, 00:40

U domovima 4.888 akademaca. Besplatne studije za 9.621 brucoša VLADA Srbije odredila je budžetske kvote, pa će se o trošku države na Univerzitetu u Beogradu školovati 9.621 student. Osim toga, po 91 mesto odeđeno je za one koju su srednju školu završili u inostranstvu, za...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.