Izvor: RTS, 04.Mar.2021, 22:57

Kancelarija za KiM osudila ranjavanje dvojice Goranaca u Globočici

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje incident u selu Globočica u opštini Gora, u kojem su, kako se navodi u saopštenju Kancelarije, iz vatrenog oružja ranjena dvojica pripadnika goranske nacionalnosti.
Dvojica Albanaca iz Suve Reke i Prizrena došla su u selo Globočica na poslovni dogovor sa dvojicom Goranaca i posle kraće rasprave jedan od njih, policajac u civilu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potegao je pištolj i ranio pripadnike goranske zajednice. Oni srećom nisu životno ugroženi, a počinioci su privedeni, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
U saopštenju se ističe da je taj incident samo jedan u nizu etnički motivisanih napada čije su mete na Kosovu i Metohiji nealbanci - Srbi, Goranci, Romi...
Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava ogromnu zabrinutost zbog tog incidenta.
Ukazuje da takvi slučajevi unose dodatni nemir i strah u nealbanski živalj u južnoj pokrajini i pokazuju koliko je bezbednost na KiM osetljiva kategorija, a da se, kako se kako se naglašava, miran suživot kome težimo veoma lako naruši.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila incident u Globočici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2021, 08:24

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila jučerašnji incident u selu Globočica u opštini Gora, u kom su iz vatrenog oružja ranjena dva pripadnika goranske nacionalnosti...Dvojica Albanaca iz Suve Reke i Prizrena došla su u selo Globočica na poslovni dogovor sa dvojicom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.