Kancelarija za IT i eUpravu dobitnik prestižne svetske nagrade

Izvor: NovaEnergija.net, 22.Mar.2018, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancelarija za IT i eUpravu dobitnik prestižne svetske nagrade

Vladina Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu dobila je prestižnu svetsku nagradu za doprinos razvoju informacionog društva.
Tu nagradu sedmu godinu zaredom dodeljuje Svetski samit o informacionom društvu (WSIS).
Kako je saopšteno, Kancelarija za IT i eUpravu pobedila je u konkurenciji od ukupno 685 prijavljenih i 492 nominovana projekta vladinih institucija, kompanija i organizacija civilnog društva iz celog sveta.
Direktor Kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << Mihailo Jovanović je na dodeli nagrade na Forumu u Ženevi, rekao da je WSIS prepoznao osnivanje Kancelarije za IT i eUpravu i ostvarene rezultate u oblasti elektronske uprave, kao jednu od osnova za razvoj informacionog društva i digitalizaciju u Srbiji.
WSIS nagrađuje državne institucije, nevladine organizacije i kompanije iz privatnog sektora koji su na inovativan način iskoristili informacione i komunikacione tehnologije kako bi unapredili svoje okruženje i time ujedno doprineli ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija donesenih 2015. godine.
Samit i dodelu nagrada organizuju ITU, Unesko, UNDP i UNCTAD.
Izvor: Beta

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.