Kako izgleda obuka u gađanju iz pešadijskog naoružanja

Izvor: RTS, 25.Maj.2020, 17:40

Kako izgleda obuka u gađanju iz pešadijskog naoružanja

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "Mart 2020", u kasarni "Aerodrom" u Somboru, gde je prisustvovao delu obuke u gađanju iz pešadijskog naoružanja.
Prema rečima ministra Vulina, vojnici martovske generacije osim što su pokazali izuzetne rezultate kada je u pitanju obuka, pokazali su i ogroman potencijal naše vojske, ali i ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je najvažnije – pokazali su kakvi su ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Za vreme kovida 19 nijedan vojnik martovske klase nije odustao, nijedan nije napustio vojsku i sve vreme su bili tamo gde je bilo najteže i najpotrebnije", naveo je ministar.  
Zbog pokazanog kvaliteta i zalaganja, vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić nagradio je vojnike martovske generacije vanrednim unapređenjem u prve činove, podseća Vulin i dodaje da će najveći broj vojnika te generacije ostati u vojsci, kako kaže "na ponos vojske, jer ne može da bude lepše vesti nego kada čujete da mlad čovek hoće da ostane ovde."
 
O stanju u jedinici i na teritoriji garnizona Sombor, ministra je za vreme današnje posete informisao komandant Prvog centra za obuku Komande za obuku potpukovnik Radovan Miladinović. On je, takođe, upoznao ministra i sa merama preduzetim u cilju sprečavanja širenja virusa Kovid-19, kao i težišnim zadacima za naredni period.

Za obučenost vojnika martovske generacije u gađanju pešadijskim naoružanjem potpukovnik Miladinović ističe da je odlična, pre svega zbog pravilnog rada sa sredstvima, a zatim i zbog rezultata gađanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VULIN ZANOVOLJAN: Nijedan vojnik martovske kalse nije odustao i napustio vojsku!

Izvor: Kurir, 25.Maj.2020

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "Mart 2020" u kasarni "Aerodrom" u Somboru.

Nastavak na Kurir...

Vulin: Vojnici martovske generacije pokazali su ogroman potencijal naše vojske

Izvor: Beta Video, 25.Maj.2020

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da su vojnici martovske generacije pokazali izuzetne rezultate na obuci, ogroman potencijal naše vojske, ali i ``ono što je najvažnije - kakvi su ljudi``. ``Za vreme Kovida-19 nijedan vojnik martovske klase nije odustao, nijedan nije napustio vojsku...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.