Izvor: Danas, 25.Avg.2011, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad neistina prigovori

Nije sporno da spomenik vršačkim Nemcima, nevino stradalim posle Drugog svetskog rata, treba podići. Savez jevrejskih opština Srbije to ističe sve vreme, godinama, u televizijskom programu u Vršcu, u razgovorima i zapisnicima sa tih razgovora sa čelnicima lokalne samouprave u Vršcu u dva različita mandata, u prepisci sa podunavskim Švabama (nije pežorativno, tako oni sebe nazivaju), u zaključku koji smo ponudili svim učesnicima sastanka u Savezu jevrejskih opština Srbije održanom 8. aprila 2010. koji druga strana nije htela ili nije smela, bog će znati, da potpiše.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Neobeležena tragedija

Izvor: RTS, 26.Avg.2011, 08:57

Kompleks Starog sajmišta, odlukom Skupštine grada 1987. godine, proglašen je spomenikom kulture. Ipak, tragično stratište i danas je gotovo neobeleženo, kao i mesto prvog beogradskog sajma, podignutog između dva rata...Mesto nacističkog logora, gde je stradalo oko 40.000 nevinih ljudi, i posle...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.