Kabinet: Sahrana Aleksandara (Pavlovog) Karađorđevića na Oplencu

Izvor: RTS, 17.Maj.2016, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabinet: Sahrana Aleksandara (Pavlovog) Karađorđevića na Oplencu

Knez Aleksandar, sin kneza Pavla Karađorđevića, biće sahranjen u porti crkve na Oplencu po njegovoj izričitoj želji i uz punu podršku njegove porodice, saopšteno je iz kneževog kabineta u Beogradu, povodom različitih interpretacija okolnosti sahrane.
Mesto svoje sahrane u porti Crkve Svetog Đorđa na Oplencu odredio je on sam. Za tu odluku zatražio je i dobio blagoslov vladike šumadijskog Jovana, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navedeno je u saopštenju.
Kako se ističe, tim povodom obratio se i Zavodu za zaštitu spomenika kulture Republike Srbije koji je je 21. aprila 2011. godine izdao odgovarajuću dokumentaciju o tome.
O ovoj želji obavešten je i patrijarh srpski Irinej u dva navrata, najpre prilikom prijateljskog susreta kneza Aleksandra i patrijarha, a potom prilikom sastanka patrijarha i predstavnika Sinoda SPC sa članovima porodice Karađorđević, dodaje se iz kneževe kancelarije.
Saopštenje Kabineta, koje je potpisao Srđan Stanišić, šef kabineta kneza Aleksandra Karađorđevića, završava se molbom za poštovanje njegove želje koja, kako se napominje, ne bi smela da bude predmet komentara.
Sahrana kneza Aleksandra Pavlovog Karađorđevića obaviće se u petak, 20. maja.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.