Izvor: Blic, 24.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanka dobila poziv za Brione

Jovanka dobila poziv za Brione

Jovanka Broz, udovica bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, dobila je juče zdravstvenu knjižicu, po prvi put nakon više od 20 godina, izjavio je za 'Blic' ministar za ljudska i manjinska prava SCG Rasim Ljajić koji joj je prilikom jučerašnje posete predao taj dokument.

- Nakon što je dobila ličnu kartu, zdravstvena knjižica je trenutno dokument koji je najpotrebniji Jovanki - rekao je Ljajić.

Istovremeno, ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Jovanki Broz uručio poziv istarskog župana da boravi na Brionima. Jovanka se, kako nam je preneo Ljajić, obradovala tom pozivu, ali nije mogao da precizira da li će bivša prva dama posetiti taj poznati kompleks u Hrvatskoj. Ljajić je sa Jovankom razgovarao i o rešavanju problema u vezi s ostavinskom raspravom.

- Oko ostavinske rasprave postoje problemi, pošto je nestala pokretna imovina, nakit, slike_arhiva, knjige. Pokušavamo da uđemo u trag toj imovini jer se radi o ogromnoj vrednosti - rekao je Ljajić.

On je naglasio da radnici trenutno rade na krovnoj konstrukciji na Jovankinoj kući, s obzirom na to da je pre njegovog angažmana kuća prokišnjavala. Ljajić je naveo da grejanje koje je nedavno uvedeno u Jovankinu kuću, funkcioniše besprekorno, te da je zbog toga udovica bivšeg predsednika SFRJ prezadovoljna. N. Čaluković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.