Izvor: TangoSix.rs, 11.Feb.2016, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jet Airways: U trećem kvartalu fiskalne 2015/2016. ostvarili smo profit od 71 miliona dolara

Kompanija Džet ervejz (Jet Airways), članica grupacije „Etihad Airways Partners“, objavila je finansijske rezultate za treći kvartal fiskalne 2015/2016. godine. U periodu od oktobra do decembra 2015. godine ostvaren je rekordan profit od 71 miliona dolara što daleko premašuje zaradu od 0,5 miliona dolara iz istog perioda 2014. godine, saopštio je Džet ervejz.
Navodi se da je ovo treći uzastopni profitabilan kvartal zaredom.
Neto profit uvećan >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << za 168 miliona dolara i iznosio je 119 miliona dolara u prvih devet meseci fiskalne godine – navode u Džet ervejzu.
Kapacitet za prevoz putnika u domaćem saobraćaju (Available Seat Kilometres – ASKM) uvećan je za 24% u trećem kvartalu fiskalne godine, pri čemu u flotu nije uveden nijedan dodatni avion.
– Iskorišćenost flote aviona B737 je nastavila da raste i dostigla 13,07 sati u trećem kvartalu fiskalne godine, što je među najvećim u avio-industriji.
Broj prevezenih putnika je uvećan za 19,5% i iznosio je 19,18 miliona u prvih devet meseci fiskalne godine. Broj putnika na kod-šer letovima uvećan je za 86% – saopšteno je uz objašnjenje da i dobit po akciji za prvih devet meseci fiskalne godine iznosi 68,35 rupija, što predstavlja uvećanje od 75,8 rupija u odnosu na prvih devet meseci prethodne fiskalne godine.
Džet ervejz grupa je ostvarila veće povećanje broja putnika od uvećanja kapaciteta. Kapacitet na domaćim letovima je uvećan za 14,6% u trećem kvartalu fiskalne godine, dok je putnički saobraćaj uvećan za 15%. Na međunarodnim letovima, kapacitet je uvećan za 2,6% dok je putnički saobraćaj uvećan za 5,1%.
Ukupni troškovi po ASK umanjeni su za 15%.
– Ključna dostignuća u trećem kvartalu su niži troškovi po raspoloživom sedištu-kilometru (ASK), izuzimajući troškove goriva, i veća iskorišćenost letelica što je rezultiralo ostvarenjem dodatnog kapaciteta flote od devet aviona B737 – izjavio je Krejmer Bol, generalni direktor Džet ervejza.
The post Jet Airways: U trećem kvartalu fiskalne 2015/2016. ostvarili smo profit od 71 miliona dolara appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.