Izvor: RTS, 11.Jan.2021, 07:07

Jelena je jedina žena ronilac VS i ima poruku za sve devojke koje žele da krenu njenim stopama

U istoriji Vojske Srbije, samo četiri žene završile su Vojnu akademiju, rod rečnih jedinica, i život posvetile rekama i brodovima. Jedna od njih, potporučnik Jelena Paunović iz Šapca, ima samo 25 godina i jedina je žena ronilac Rečne flotile Vojske Srbije.
Jelena Paunović se od malih nogu bavila plivanjem, jedrenjem, veslanjem, osvajala medalje. Prva je Šapčanka koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je plivala za Bogojavljenski krst. Zbog sposobnosti i izuzetnih rezultata na Vojnoj akademiji, raspoređena je na zadatke u ronilačkoj četi.

"U vodi je zaista dosta mračno, ništa se ne vidi, ali ja sam uspela da na neki način izoštrim svoj vid i da ta sredina, iako je neprirodna, meni postane na neki način prirodna. Nemam strah, ali za to je takođe zaslužno veliko znanje koje sam dobila od kolega i to poverenje koje postoji među nama prilikom svakog zadatka", kaže potporučnik Jelena Paunović, ronilac Vojske Srbije.
Voli prirodu, dobru knjigu i svoju porodicu – ima dva brata koji se takođe bave vodenim sportom.
"Ja sam preponosna na nju. Mogu da kažem da je od malih nogu to njeno interesovanje i želja, da ne kažem prema vojsci, ali za uniformom, rano se pokazala", ističe Jasmina Paunović, Jelenina majka.
Jelenin radni dan počinje u pola šest i nezamisliv je bez treninga i talasa Dunava. Ovaj častan poziv, kaže, zahteva istrajnost i dobru kondiciju.
"Još od ranog detinjstva, majka mi je usadila radne navike, koje je vojska samo potvrdila i moram da kažem da uspeha nema bez reda, rada i discipline. Postoji mogućnost da sledeće godine odem na školovanje za protivminskog ronioca u Grčkoj, koje traje osam meseci", navodi Jelena.
Devojčicama koje žele da služe domovini, Jelena poručuje da veruju u sebe i budu hrabre na putu do ostvarenja ciljeva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ne može da zamisli dan bez treninga i talasa Dunava: Jelena je JEDINA ŽENA RONILAC VOJSKE SRBIJE i ima poruku za sve devojke koje žele da krenu njenim stopama

Izvor: Blic, 11.Jan.2021

U istoriji Vojske Srbije samo četiri žene završile su Vojnu akademiju rod rečnih jedinica i život posvetile rekama i brodovima. Jedna od njih, potporučnik Jelena Paunović iz Šapca ima samo 25 godina i jedina je žena ronilac Rečne flotile Vojske Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.