Jedan osmeh menja sve!

Izvor: TvojPortal.com, 08.Maj.2011, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan osmeh menja sve!

Osećaj potištenosti, tuge ili ravnodušnosti svako je manje više u životu osetio. Ponekad ste pod stresom da se već osećate ispražnjeni, otupljeni i definitivno ne u skladu sa svim najboljim što život ima da ponudi.


Ovaj osećaj može ubiti vašu energiju, sabotirati vašu radost i pretvoriti vas u osobu koja vi nikako ne želite da budete. Ipak postje mali trikovi kojima možete da pomognete sebi i da od tuge napravite sreću.
Za početak možete postati svesni >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << tog osećaja, probuditi se, pronaći hrabrost u sebi, biti aktivniji i uzeti svoj život u svoje ruke.
Korak prvi
Osećate se srećni jer ste svesni svog osećaja tuge. To znači da ste živi, duboko u sebi vi zaista ne želite da ostanete hodajuća mumija kako se sada osećate jer to jednostavno niste vi.
Sada kad želite da promenite sve ono zbog čega niste zadovoljni, možete početi da preduzimate nešto u vezi sa tim. Znajte da je to posao iznutra, to je samo vaš izbor. Osećajte se srećni jer znate da s ovom novom misijom možete krenuti odmah, nemate potrebu da čekate nikoga i ništa – sve je u vašim rukama. Vi možete da preduzmete korake kako biste promenili svoju tugu. Možda ne možete da promenite tešku situaciju u kojoj se nalazite, ali imate moć da se uhvatite u koštac sa svojim osećajima vezanima za tu situaciju i imate moć da svoje osećaje pretvorite u pozitivne i budete srećni, bez obzira na to koliko se situacija sada čini crna. Dakle, budite srećni što ste svesni svoje tuge i preduzmite korake za promenu u osećaj sreće.
Korak drugi
Budući da ste svesni da živite u trenutku tuge, vi sada možete da odlučite da živite u trenutku sreće ili barem da napustite trenutak tuge. Vama je dozvoljeno da priznate da ste potišteni i depresivni, a onda te osećaje pustite da vas prođu. Nemojte dozvolit da oni kontrolišu vašu bit i suštinu. Ukoliko shvatate da ne možete sami da se izborite ni posle nekoliko pokušaja potrežite strućne savete.
Počnite da živite u trenutku, sad i ovog trena, a ne u brigama oko prošlosti ili budućnosti. Živeći u ovom trenutku, možete da promenite one nedavne negativne energetske vibracija u srećne. Možete da počnete da se osećate srećno i da se rešitie svih negativnih emocija i vibracija iz svog života. Isto tako morate i početi da širite pozitivnije misli i dela. Verujte da se sve vraća, pa tako i što više delite pozitivnu energiju, više ćete je i primati!
Korak treći
Obratite pažnju na sve dobre stvari koje možete očekivati da će se pojaviti u vašem životu kada ste se odlučili na promene i na to da živite u trenutku. Za početak, možete da cenite svaki dragoceni trenutak koji nam život pruža te u potpunosti da uronite u stvaranje više takvih trenutaka i uživajte u njima u najvećoj mogućoj meri. Pronađite šta je to ili ko je to što vas čini srećnim na poslu, porodcu, okruženju.
Korak četvrti
Znajte da je emocionalna ili fizička bol koju možda osećate – zapravo dobra. To znači da sada možete početi sa sebe da „gulite„ sve one duboke slojeve koji ne funkcionišu dobro i doneti odluku da počnete da pronalazite bolja rešenja za svoju situaciju. Počnite da se krećete prema svojoj sreći, a ne od nje. Istražujte, kopajte duboko u svoju dušu, razmišljajte šta još pozitvno možete da uradite kako bi promenili situaciju. Postanite fokusirani, odlučni i jaki kako biste postigli ishod koji želite. Nemojte se miriti s osrednjim – vi ste previše posebni i vredite puno više od osrednjeg.
Korak peti
Sada kada ste svesni da vi možda niste uživali u svom životnom putovanju onoliko koliko ste mogli - vreme je da se konačno trgnete iz učmalosti. Kad sve što je oko vas prestanete uzimati zdravo za gotovo i počnete sve to primećivati i ceniti, ceo svet će vam se otvoriti u lepoti i ljubavi.
Počnite da primećujete lepotu sunčanog prolećnog dana, lepog zalaska sunca, smeha male bebe, opojnog mirisa cveća... Sve su to neverovatne različite mogućnosti i raznolikost u ovom svetu, kao i odličan seks, snažna muzika, ljudi koje volimo, naša porodica i naši prijatelji... Postoji toliko toga za šta bismo trebali da budemo zahvalni. Počnite sve to pozitivno što vas okružuje da primećujete i poštujete.
I to je to. Pet razloga da budete srećni što ste bili neraspoloženi ili žalosni. A sada krenite na put koji vodi prema vašoj sreći. Uživajte u putovanju, uživajte u promenama. Počnite da obraćate pažnju na pozitivne stvari u životu i zaslužite ih.

porodicaosmehzdrava porodica

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.