Jankovićeva o unapređenju kvaliteta života starih lica

Izvor: RTS, 21.Sep.2017, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jankovićeva o unapređenju kvaliteta života starih lica

Poštovanje ljudskih prava starijih građana i građanki znači njihovo istinsko uključivanje u zajednicu na svim nivoima i u svim oblastima, a država mora da im pruža kontinuiranu podršku, izjavila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.
Brankica Janković je ukazala da su starije osobe izložene povećanom riziku od diskriminacije, da se suočavaju sa siromaštvom i isključenošću, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali i da nisu retki slučajevi zanemarivanja i zlostavljanja i da je u seoskim sredinama dodatno otežan pristup zdravstvenim, socijalnim i drugim uslugama.


"Ovim okolnostima treba posvetiti posebnu pažnju", naglasila je poverenica Janković, navodi se u saopštenju.
Pverenica za zaštitu ravnopravnosti je, na seminaru u Kanjiži koji je organizovan na temu unapređenja kvaliteta života starih lica, rekla da država toj populaciji, kada je potrebno, treba da pruži i pomoć u ostvarivanju prava i korišćenju usluga.
Prvu stručno-naučnu konferenciju sa međunarodnim učešćem na temu "Unapređenje kvaliteta života starih lica - dnevne usluge u zajednici" organizovalo je Udruženje poslodavaca ustanova socijalne zaštite starih i odraslih lica Vojvodine uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.