Jagland: Maltretiranje dece pripadnika LGBTI zajednice mora da prestane

Izvor: Blic, 17.Maj.2016, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagland: Maltretiranje dece pripadnika LGBTI zajednice mora da prestane

Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland apelovao je da maltretiranje dece pripadnika LGBTI zajednice mora da prestane, saopštio je SE.

Uoči Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije, Jagland je rekao da deci mora da se obezbedi školovanje u sigurnom okruženju, bez nasilja, maltretiranja i diskriminacije.

"Nijedno dete u školi ne sme da bude žrtva diskriminatorskog ponašanja", rekao je generalni sekretar SE.

Međunarodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije obeležava se 17. maja jer je na taj dan 1990. godine homoseksualnost uklonjena iz Međunarodne klasifikacije bolesti Svetske zdravstvene organizacije.

SE i Agencija UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesco) sutra će organizovati sastanak na tu temu u okviru međunarodnog ministarskog sastanka Unesco u Parizu posvećenog odgovoru sektora obrazovanja na nasilje nad decom zbog njihovog seksualnog opredeljenja i rodnog identiteta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.