Izlila se reka Cernica, ugrožena Banja Badanja kod Loznice

Izvor: RTS, 22.Jun.2020, 15:15

Izlila se reka Cernica, ugrožena Banja Badanja kod Loznice

Zbog obilnih padavina, u Banji Badanji kod Loznice izlila se reka Cernica i ugrozila rad tog lečilišta. Izlili su se i Jadar i još nekoliko manjih reka u tom području, pa je gradonačelnik Loznice najavio uvođenje vanredne situacije.
Pod vodom su podrumske prostorije, poplavljeni su ambulanta, spa-centar i vozila, saznaje RTS.

U lečilištu se trenutno nalazi 26 gostiju i zaposlenih.
Iz uprave lečilišta mole za pomoć, jer je voda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ušla u većinu objekata.
Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je uprozorenje u kome se navodi da se u zapadnoj Srbiji do utorka ujutru očekuje više od 60 milimetara padavina.
Vlasti Loznice uvode vanrednu situacijuGradonačelnik Loznice Vidoje Petrović kaže za Tanjug da se zbog obilnih padavina izlila reka Jadar, a poplavni talas kreće se od Osečine ka Loznici, koja će zbog toga uvesti vanrednu situaciju kako bi preduzela sve mere za odbranu od poplava.
Pored Cernice, izlilo se još nekoliko manjih reka, Žeravija, Štira, Trbušnica, koje su poplavile oranice, kao i dvorišta nekoliko domaćinstava, ali voda nije ušla u kuće.
Na terenu su ekipe "Srbijavoda", kao i Sektora za vanredne situacije MUP-a, a angažovane su ekipe komunalnih preduzeća.
"Veliki talas ide, Jadar se već izlio svom svojom dužinom. Mi smo kompletno podigli naša preduzeća, uključili mehanizaciju i ljude, obavestili stanovništvo i za sada sve držimo pod kontrolom", naveo je Petrović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Izlila se Cernica kod Loznice, voda ušla u većinu objekata

Izvor: B92, 22.Jun.2020

Zbog obilnih padavina, u banji Badanji kod Loznice, izlila se reka Cernica i ugrozila rad tog lečilišta...Pod vodom su podrumske prostorije, poplavljeni su ambulanta, spa-centar i vozila, prenosi RTS...U lečilištu se trenutno nalazi 26 gostiju i zaposlenih...Iz uprave lečilišta mole za pomoć,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.