Izvor: Blic, 26.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz investicionog plana novac za vatrogasce

Iz investicionog plana novac za vatrogasce

Ministar finansija Mlađan Dinkić najavio je da će za 13 miliona evra iz nacionalnog investicionog plana biti kupljeno 40 modernih vatrogasnih vozila i 15 auto-cisterni.

Dinkić je prilikom posete Vatrogasnoj brigadi Uprave za zaštitu od požara i spasavanje Beograda sa ministrom unnutrašnjih poslova Draganom Jočićem novinarima rekao da će u narednih pet godina biti nabavljeno sto novih vozila, a od toga 40 u narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godinu i po.

'Sa sto novih vozila ova naša jedinica, ne samo u Beogradu već i u celoj Srbiji, dobiće konačno sredstva za rad kakva su primerena za zemlje EU', rekao je Dinkić.

Komandant Vatrogasne brigade, potpukovnik Đorđe Babić rekao je da vatrogascima u obavljanju poslova nedostaju lestve i platforme, te mogu intervenisati na visini do 10. sprata, a intervencije na višim spratovima su otežane. On je naveo da se vozila održavaju u funkcionalnom i ispravnom stanju, ali ipak često dolazi do kvarova pri odlasku na intervencije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.