Iz budžeta 250.000 evra za lečenje bolesne dece

Izvor: RTS, 17.Sep.2018, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz budžeta 250.000 evra za lečenje bolesne dece

Vlada Srbije je donela odluku da uplati 250.000 evra za lečenje bolesne dece.
"Doneli smo jutros na sednici Vlade tu odluku i to će biti uplaćeno danas tokom dana", rekla je premijerka Ana Brnabić novinarima nakon sastanka sa evropskom komesarkom za digitalizaciju Marijom Gabrijel.


Vlada Srbije donela je odluku o dodeli sredstava za nastavak lečenja dečaka Dušana Todorovića iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Svilajnca u zdravstvenoj ustanovi u Španiji u iznosu od 29.663.000 dinara.
Sredstva koja je opredelila Vlada Srbije biće korišćena za eventualne dodatne troškove lečenja dečaka Dušana Todorovića i još petoro dece u inostranim zdravstvenim ustanovama, za čije lečenje Fondacija "Podrži život" prikuplja sredstva, saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima posle sednice Vlade.
Ministarstvo zdravlja obezbedilo je i hitan sanitetski transport, uz pratnju medicinskog osoblja do inostrane zdravstvene ustanove u Španiji, dok su Fondacija "Podrži život" i donatori uplatili sredstva na račun te zdravstvene ustanove.
Premijerka Brnabić i članovi Vlade apeluju da se građani najpre obrate Budžetskom fondu za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji pri Ministarstvu zdravlja, s obzirom na to da ima dosta slučajeva da se novac za lečenje obolelih u inostranstvu traži mimo te institucije.

Kako se navodi, Fond će blagovremeno razmotriti svaki zahtev za lečenje dece i odraslih u inostranstvu, jer je država za ove namene izdvojila više finansijskih sredstava nego ranije.
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je u nedelju da će danas biti uplaćeno 250.000 evra za lečenje pet pacijenata u skladu sa odlukom Vlade Srbije i predsednika Srbije.
On je objasnio da će 250.000 evra biti uplaćeno humanitarnoj organizaciji koja je rekla da ima još petoro pacijenata i da se daje novac kako bi se svima pomoglo.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je pozitivno odgovorio na poziv glumca Sergeja Trifunovića da novac koji je država odvojila za lečenje dečaka Dušana Todorovića, a pošto je za to već prikupljena potrebna svota, uplati za lečenje petoro dece koja su na čekanju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Vlada danas uplaćuje 250.000 za bolesnu decu

Izvor: Beta, 17.Sep.2018

Premijerka Srbije izjavila je danas da je Vlada Srbije jutros donela zaključak da uplati 250.000 evra za lečenje bolesne dece.Ona je kazala da će novac biti uplaćen danas tokom dana."Jutros u 9 sati smo doneli odluku. To će biti uplaćeno danas tokom dana", rekla je Brnabić.Ministar zdravlja Zlatibor...

Nastavak na Beta...

Za lečenje malog Dušana 29,6 miliona dinara, biće novca za još bolesne dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2018

Vlada Srbije donela je danas odluku o dodeli sredstava za nastavak lečenja dečaka Dušana Todorovića iz Svilajnca u zdravstvenoj ustanovi u Španiji u iznosu od 29.663.000 dinara...Sredstva koje je opredelila Vlada Srbije biće korišćena za eventualne dodatne troškove lečenja dečaka Dušana Todorovića...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Brnabić: Neverovatno da se oni sada šire i na centralnu Srbiju

Izvor: RTS, 17.Sep.2018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je ponovljena izjava predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija o pripajanju Bujanovca, Preševa i Medveđe Kosovu neozbiljna i da je to izjava za njihove unutrašnjo-političke svrhe. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.