Vlada za vanredno lečenje dece daje 250.000 €

Izvor: Mondo, 17.Sep.2018, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada za vanredno lečenje dece daje 250.000 €

Vlada Srbije na današnjoj sednici je odlučila da uplati 250.000 evra iz budžeske rezerve, za lečenje bolesne dece u inostranstvu.

Foto: Foto: FK Partizan/Instagram

"Doneli smo jutros na sednici Vlade tu odluku i to će biti uplaćeno danas tokom dana", rekla je premijerka Ana Brnabić novinarima nakon sastanka sa evropskom komesarkom za digitalizaciju, Marijom Gabrijel.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je u nedelju da će danas biti uplaćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 250.000 evra za lečenje pet pacijenata u inostranstvu, u skladu sa odlukom Vlade Srbije i predsednika Srbije.

BRAVO: Prikupljena sredstva za malog Dušana!

On je objasnio da će 250.000 evra biti uplaćeno humanitarnoj organizaciji koja je rekla da ima još petoro pacijenata za kojei nema dovoljno sredstava za lečenje, i da se daje novac kako bi se svima pomoglo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je pozitivno odgovorio na poziv glumca Sergeja Trifunovića koji je na društvenim mrežama pokrenuo akciju prikupljanja novca, da novac koji je država najavila da će dati za lečenje dečaka Dušana Todorovića, nakon što su preko Fondacije "Podrži život" za to već prikupljena potrebna svota, uplati za lečenje petoro druge dece koja su na čekanju.

SREĆNO: Dušan vladinim avionom odleteo u Španiju

Dušan Todorović je četvorogodišnji dečak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastoma. Uz pomoć dobrih i humanih ljudi, prikupljena su sredstva, koja su Dušanu bila potrebna radi nastavka lečenja u Barseloni.

Dušanov tata: Hvala, Srbijo!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.