Iskustva Italije za bolji zdravstveni sistem Srbije

Izvor: RTS, 13.Nov.2018, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskustva Italije za bolji zdravstveni sistem Srbije

Ministri finansija i zdravlja, Siniša Mali i Zlatibor Lončar, borave u dvodnevnoj poseti italijanskoj pokrajini Veneto, a u okviru prvog dana imali su priliku da sa italijanskim kolegama razmene iskustva i primere dobre prakse, naročito u pogledu organizacije i funkcionisanja zdravstvenog sistema.
Iskustva u zdravstvu italijanske regije Veneto primenjiva su u Srbiji i mogu biti veoma korisna, ocenjeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nakon prvog dana posete u Italiji.

Ministar Zlatibor Lončar je rekao da su tokom posete dobili značajne informacije o načinu rada i organizacije zdravstvenog sistema, posebno na planu informacionih tehnologija u zdravstvenom sistemu, uvođenju elektronskog recepta i smanjivanja lista čekanja.
"Siguran sam da nas u budućnosti čeka mnogo konkretnija saradnja koja će doprineti uspostavljanju još efikasnijeg i kvalitetnijeg zdravstvenog sistema u Srbiji", istakao je Lončar.
Ministar Siniša Mali je istakao da je razvoj i jačanje zdravstvenog sistema jedan od prioriteta Vlade. 
Italijanska regija Veneto se u pogledu dostupnosti zdravstvenih usluga, efikasnosti zdravstvene nege i primene dijagnostičkih aparata i opreme, odnosno po kvalitetu i funkcionisanju zdravstvenog sistema, ističe ne samo u Italiji, već i u većem delu EU, navodi u saopštenju Vlade.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.