Izvor: B92, 22.Avg.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Invalidi rada vraćeni na posao

Beograd -- Dvanaestoro invalida rada, civilnih lica na službi u u kasarni "Grošnica" u Kragujevcu, dobilo je rešenja o povratku na posao.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general potpukovnik Zdravko Ponoš, stavio je van snage prethodna rešenja o prestanku njihove službe pri Vojsci, zbog, kako je navedeno, nemogućnosti da se rasporede na upražnjeno formacijsko mesto, objavila je Radio-televizija Srbije. Sporna rešenja uručena su pre četiri dana.

Odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je reagovao i ministar odbrane Dragan Šutanovac, koji je naredio da se ispita i utvrdi odgovornost onih koji su doneli takvo rešenje.

Dvanaestoro invalida rada dobilo je u ponedeljak, 18. avgusta, rešenja o prestanku radnog odnosa u kome je pisalo da im služba u Vojsci Srbije prestaje bez njihove saglasnosti, jer ne postoji mogućnost da budu raspoređeni na upražnjena formacijska mesta.

U rešenju, kao razlog za otkaze, navedene su organizacione promene u Vojsci.

Pre tri godine, 120 civila zaposlenih u kasarni "Grošnica" dobilo je otkaze na isti način.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Invalidi rada vraćeni na posao u kasarni "Grošnica"

Izvor: Blic, 22.Avg.2008

Dvanaestoro invalida rada, civilnih lica na službi u u kasarni "Grošnica" u Kragujevcu, dobilo je rešenja o povratku na posao.....Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general potpukovnik Zdravko Ponoš, stavio je van snage prethodna rešenja o prestanku njihove službe pri Vojsci, zbog, kako je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.