Izvor: Glas javnosti, 23.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Načelnik Ponoš poništio otkaze

KRAGUJEVAC - Rešenja o poništenju otkaza stigla su na ruke dvanaestorici invalida civilnih lica, zaposlenih u kasarni „Grošnica“.

- Rešenja je lično potpisao načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš i mi mu zahvaljujemo što je brzo reagovao. Da nije bilo vas novinara, ne verujem da bismo sada bili na poslu - izjavio je Radenko Borisavljević, jedan od radnika koji je trebalo da se posle više od trideset godina rada u Vojsci Srbije nađu na ulici. Prema njegovim rečima, trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je stanje „status kvo“.

- Niko ništa ne govori. Ćute oni, a ćutimo i mi. Samo se nadamo da sad neće biti nekog revanšizma prema nama i da će odgovarati onaj ko je sve ovo i zamesio - rekao je Borisavljević.

Pre pet dana 12 invalida rada, zaposlenih u kasarni „Grošnica“ kod Kragujevca, dobilo je rešenja o otkazu. NJima nije obezbeđen socijalni program, nisu dobili ni šansu za bilo kakav premeštaj na drugo radno mesto, a nisu obavešteni ni šta je bio kriterijum po kom su im rešenja o otkazu data. Istina, data im je mogućnost da iskoriste odmor, i dat rok od 15 dana za žalbu. Rešenja su važila i retroaktivno od prvog avgusta, i pored toga što su ih primili lično 18. avgusta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.