Izvor: RTS, 10.Mar.2021, 21:28

Interaktivna knjiga uči osnovce kako da se što bezbednije ponašaju u saobraćaju

Agencija za bezbednost saobraćaja prvi put svim osnovcima u svim školama u Srbiji besplatno je podelila interaktivnu knjigu i bojanku o bezbednosti saobraćaja. Knjiga je prevedena i na sve jezike naroda i narodnosti koji su na teritoriji Srbije. Uz knjigu deca dobijaju i aplikaciju pa putem telefona mogu da ožive situacije iz saobraćaja koje su najveća opasnost po decu.
Deca mogu i sama putem crtanih filmova da vide koje ih sve opasnosti vrebaju u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saobraćaju i da nauče kako se bezbedno stiže do škole, prelazi ulica i ponaša u saobraćaju.

"Ideja nam je da svaki prvak u Srbiji dobije ovu knjigu. Pored knjige, od 2018. Agencija štampa i bojanku koja je vezana za knjigu i namenjena je predškolcima", naveo je Duško Pešić, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja.
Pored toga organizovane su predstave za decu gde ih stručna lica upućuju u korišćenje ove aplikacije, a mnogim školama naročito u ruralnim sredinama su podeljena su sredstva koje decu čuvaju i obeležavaju u saobraćaju.
Na licu mesta deli se i promotivni materijal. Glavni lik u svim pričama je popularni lik Pažljivko i on je glavni akter edukativnih sadržaja.
"Promo edukativni materijal čine reflektujuće trakice svetleći tregeri, majice sa reflektujućim elementima torbe za patike sa svetlećim elementima i niz drugih materijala", istakao je Pešić.
Sa ovim i sličnim akcijama nastaviće se tokom školske godine gde god uslovi zbog koronavirusa dozvole. Plan je da se radi u manjim grupana dece prvog razreda jer su oni najugroženjija grupa u saobraćaju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.