IZ GVANTANAMA PREBAČEN PRVI ZATVORENIK OD BAJDENOVOG DOLASKA: Marokanac Abdul robijao u zalivu 19 godina, bez optužnice!

Izvor: Kurir, 19.Jul.2021, 20:07

IZ GVANTANAMA PREBAČEN PRVI ZATVORENIK OD BAJDENOVOG DOLASKA: Marokanac Abdul robijao u zalivu 19 godina, bez optužnice!

Pentagon je saopštio danas da je prebacio jednog zatvorenika iz američkog vojnog zatvora u zalivu Gvantanamo u Maroko, što je prvi takav slučaj repatrijacije tokom administracije američkog predsednika Džoa Bajdena.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

SAD predale Maroku zatvorenika iz Gvantanama

Izvor: VOA, 19.Jul.2021

Američki sekretarijat za odbranu objavio je da je Abdul Latif Naser pušten iz zatvora u zalivu Gvantanamo na Kubi. Pentagon je saopštio da će Nasir biti prebačen u svoju rodnu zemlju - Maroko. To je prvi transfer nekog zatvorenika iz Gvantanama od kad je na vlast došao predsednik Džo Bajden,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.