Izvor: Blic, 13.Jun.2023, 22:46

ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA POKOJNOG PATRIJARHA IRINEJA "Na toj poljani je čuvao ovce kao dečak, najžalije mi je što nije dočekao da je vidi" (FOTO)

Jedna od poslednjih želja blaženopočivšeg srpskog patrijarha Irineja bila je da se u njegovom rodnom selu Vidova kraj Čačka, na proplanku na kom je kao dečak čuvao ovce, izgradi skromna crkva brvnara. Ta njegova želja je ispunjena, iako nije doživeo da vidi sagrađenu Božiju kuću u svom rodnom mestu, ostavio ju je u amanet vernicima i meštanima. Na praznik Svih svetih osveštana su zvona i krstovi, a to je okupilo brojne vernike koji su se okupili kod crkve i Parohijskog doma koji je takođe izgrađen.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NA TOJ POLJANI JE ČUVAO OVCE KAO DEČAK" Ispunjena poslednja želja blaženopočivšeg patrijarha Irineja (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 07:09

Veliki dan za Vidovu kraj Čačka..Jedna od poslednjih želja blaženopočivšeg srpskog patrijarha Irineja bila je da se u njegovom rodnom selu Vidova kraj Čačka, na proplanku na kom je kao dečak čuvao ovce, izgradi skromna crkva brvnara...Ta njegova želja je ispunjena, iako nije doživeo da vidi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.