Izvor: TangoSix.rs, 03.Jun.2016, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[IATA samit 2016] Er Srbija potpisala Deklaraciju protiv nezakonite trgovine zaštićenim divljim vrstama

Kompanija Er Srbija (Air Serbia) potpisala je Deklaraciju Bakingemske palate i tako se uključila u borbu protiv nezakonite trgovine zaštićenim divljim vrstama, saopštio je srpski nacionalni avio-prevoznik.
Deklaracija Radne grupe organizacije „Junajted for vajldlajf “ (United for Wildlife) o transportu nelegalnih proizvoda od divljih vrsta potpisana je na godišnjem IATA samitu u Dablinu.
Osim srpskog nacionalnog avio-prevoznika, potpisnice su i kompanije Alitalija, Er >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Srbija, Er Sejšels i Virdžin Australija. Etihad ervejz postao je potpisnik u martu ove godine.
„Junajted for vajldlajf“ predstavlja savez sedam najuticajnijih svetskih organizacija koje se bave očuvanjem divljih vrsta i Kraljevske fondacije vojvode i vojvotkinje od Kembridža i princa Harija.
– Borba sa ilegalnom trgovinom divljim vrstama putem svih vidova transporta je od suštinskog značaja u rešavanju problema. Pozdravljamto što su Etihad ervejz i partnerske avio-kompanije potpisali deklaraciju i što su aktivno podržali inicijativu – naveo je Lord Hejg od Ričmonda, predsednik radne grupe za transport pri organizaciji „Junajted for vajldlajf“.
Radna grupa ove organizacije, koja je osnovana u Svetskoj banci u decembru 2014. godine, identifikovala konkretne aktivnosti.
Deklaracija sadrži jedanaest obaveza u pogledu strategije sprečavanja krijumčarenja divljih vrsta, kojim se posebno propisuje da sektor transporta pomogne kod zatvaranja puteva koje koriste trgovci divljim vrstama.
– Zapanjujuće je kolikom brzinom nestaje živi svet, a predviđa se da će opstanak čak 50 odsto vrsta biti ugrožen do sredine 21. veka. Er Srbija je ponosna što ima priliku da učestvuje u zaštiti mnoštva divljih vrsta naše planete tako što će preduzeti mere koje će sprečiti veoma štetnu nezakonitu trgovinu zaštićenim vrstama – izjavio je generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić.
Kako se navodi, avio-kompanije mogu da pomognu na nekoliko načina, između ostalog i tako što će raditi na povećanju svesti kod putnika, obezbediti resurse na aerodromima i razvijati saradnju sa carinskim i policijskim službama.
– Činjenica da je šest kompanija u kojima Etihad ervejz ima udeo u vlasništvu potpisalo deklaraciju omogućava da se ostvare sveobuhvatniji i efektivniji rezultati na 348 destinacija. Pod vođstvom našeg direktora za održivi razvoj, u okviru naše grupacije razvijamo akcioni plan kojim ćemo pomoći da se spreči ova štetna aktivnost – izjavio je predsednik i generalni direktor „Etihad Aviation Group“, Džejms Hogan.
The post [IATA samit 2016] Er Srbija potpisala Deklaraciju protiv nezakonite trgovine zaštićenim divljim vrstama appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Er Srbija u borbi protiv šverca zaštićenih divljih vrsta

Izvor: Press, 03.Jun.2016

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija uključila se u borbu protiv nezakonite trgovine zaštićenih divljih vrsta, potpisavši Deklaraciju Bakingemske palate sa još četiri druge avio-kompanije u kojima Etihad ervejz ima udeo u vlasništvu. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.