Izvor: RTS, 27.Jul.2021, 18:20

I malom Bošku hitno potreban najskuplji lek na svetu – u trku s vremenom uključio se i Olimpijski tim Srbije

Pogoršava se stanje Boška Guglete koji boluje od spinalne mišićne atrofije, retke neuro-mišićne bolesti, i hitno mu je potrebna terapija. Do sada je sakupljeno 60 odsto sredstava. Svi humani ljudi mogu da pomognu slanjem SMS poruke 1032 na broj 3030, ili da sredstva uplate na žiro-račun, koji je dostupan na internetu. I građani Bosne i Hercegovine mogu da pomognu pozivom na broj 1432.
Na početku je života, a najveći neprijatelj mu je vreme. Da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi preživeo, Boško terapiju treba da primi pre nego što napuni godinu dana, a sada ima skoro sedam meseci. Da bi terapija delovala ne sme ni da ima više od 12 kilograma. U bolnici je sa mamom, koja nam se javila video-porukom.

"Boško i ja se već 37 dana nalazimo u Dečjoj bolnici u Novom Sadu. On je sve vreme na respiratoru, hrane ga na sondu i sve je slabiji i slabiji. Molimo vas da nam pomognete da Boško što pre ode po svoj lek da bi bio potpuno zdrav dečak, jer mu ‘zolgesma’ to omogućava", kaže Nađa Gugleta, Boškova mama.
Lek košta 2,5 miliona dolara, i najskuplji je lek na svetu. Čitava Srbija, dijaspora, Republika Srpska, pojedinci i organizacije udruženi su da bi pomogli Bošku. Apeli za pomoć stižu i od olimpijskog tima naše zemlje.
"Pored podrške koju šaljete nama svakodnevno, zamolio bih vas da pošaljete i 1032 na 3030 i tako pomognete Bošku u borbi protiv opake bolesti", apeluje Čaba Silađi, reprezentativac Srbije u plivanju.

Roditelji Gavrila, koji boluje od iste bolesti i za koga je Srbija skupila sav potreban novac, danas su odlučili da višak sredstava od blizu 300.000 evra poklone Bošku.
"Jako smo dirnuti gestom Gavrilovih roditelja. Na njihov zahtev deo donacija koje su prikupljene za Gavrila prebačene su na Boškov račun", priča Janko Gugleta, Boškov tata.
Novak je potpisao lopticu, vaterpolisti Srbije dres, fudbaleri Vojvodine takođe, i to su samo neke od stvari na licitaciji za Boška.
Organizovan je niz manifestacija širom Srbije i Republike Srpske, a podrška da se sakupi još blizu milion evra stiže i od najmlađih.
"Pošalji poruku na 1032 na 3030 za Boška", poručuju deca iz Srbobrana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.