Homen: Strategija za borbu protiv korupcije do kraja godine

Izvor: Blic, 03.Avg.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: Strategija za borbu protiv korupcije do kraja godine

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen izjavio je danas da će nova Nacionalna strategija za borbu protiv korupcije biti završena do kraja ove godine i da će u njenom središtu biti suzbijanje "visoke korupcije".

"Izrada Strategije za borbu protiv korupcije dobro napreduje. Mi smo sebi dali rok da to bude urađeno do kraja godine, ali verujemo da ćemo imati kvalitetan tekst i ranije", rekao je Homen agenciji Beta.

On je ukazao da je "visoka korupcija" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osnov problema u društvu i privredi i generator ostale korupcije.

"Istraživanja koja se rade na nivou Balkana pokazuju da se, sa smanjivanjem nivoa visoke korupcije, hapšenjem visokih zvaničnika, privredni kriminal smanjuje, kao i nivo takozvane normalne ili male korupcije koja je sveprisutna u okruženju", naveo je Homen.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Homen: Strategija za borbu protiv korupcije do kraja godine

Izvor: S media, 03.Avg.2011

Nacionalna strategije za borbu protiv korupcije biće završena do kraja ove godine, izjavio državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen. ..Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen izjavio je danas da će nova Nacionalna strategije za borbu protiv korupcije biti završena do...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.