Hoćete da izgradite karijeru? Oni vam mogu pomoći

Izvor: RTS, 18.Jul.2019, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoćete da izgradite karijeru? Oni vam mogu pomoći

Kada postanete student Univerziteta u Beogradu, možete da koristite usluge i programe Centra za razvoj karijere. Jedan od kurseva ”Veštine upravljanja karijerom" do sada je pohađalo 500 studenata. Kažu da su kroz ankete otkrili ono čime bi zaista želeli da se bave i da su razbili tremu prilikom samostalnog predstavljanja poslodavcu.
Kurs je ovog semestra realizovan u onlajn formi i trajao je pet nedelja. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Studenti su se bavili temama kao što su karijera i zaposlenje, istraživanje sopstvenih potencijala, planiranje karijere i postavljanje ciljeva, donošenje odluka, aktivno traženje posla, pisanje radne biografije i motivacionog pisma i intervju za posao.

"Ovaj kurs je prvi kurs ovakvog tipa koji sam pohađala. Bila sam u početku malo skeptična kako ću to sa ispitnim rokom uklopiti, ali kurs je tako koncipiran da imate vremena da sve postignete", navodi studentkinja ETF-a Jovana Nestorović.
Među onima koji su više puta pohodili radionice je Jovana Stašić, doktorand Stomatološkog fakulteta.
"Kurs je odličan, povoljan iz razloga što je onlajn, znači može da se radi od kuće u nekom slobodnom vremenskom intervalu", rekla je Stašićeva.
Ana Janković Barović iz Centra za razvoj karijere ukazuje da je cilj kursa da se studenti obuče u najznačajnijim veštinama koje su im potrebne kako bi donosili dobre karijerne odluke.
Uporedo sa ovima organizovan je i program posvećen ljduskim resursima.
"Hteli smo da odgovorimo na potrebe studenata da saznaju više o ejč-aru, kao da tamo razviju karijeru, koje sve uopšte pozicije u okviru tog sektora postoje", navodi Jovana Piper iz tog Centra.
Centar za razvoj karijere organizuje programe podrške brucošima, za srednjoškolce pri upisu na fakultete, a u pripremi su i programi za mlade istraživače.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.