Hleba šumadinac košta 40 dinara

Izvor: Glas javnosti, 23.Jul.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hleba "šumadinac" košta 40 dinara

ARANĐELOVAC - Cena hleba "šumadinac" od 500 grama, koji proizvodi Mlinsko pekarska industrija "Pobeda" u Aranđelovcu i koji je u rangu sa hlebom "sava", za sada ostaje nepromenjena - 40 dinara.

"Uredba Vlade Srbije o ograničenju visine cene 'narodnog' hleba na 45,97 dinara za nas je bila nepotrebna, jer smo i do sada bili među najnižima u Srbiji. Kada su drugi pekari zimus i proletos podizali cene, mi to nismo činili, jer smo nastojali da zaštitimo potrošače, izjavio je generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << direktor "Pobede" Zdravko Dukić.

Budući da je prinos pšenice iz ovogodišnjeg roda bio dobar i da ima tržnih viškova cene hleba će ubuduće diktirati tržište, smatra Dukić i ističe da je aranđelovačka mlinsko-pekarska industrija otkupila određenu količinu pšenice od poljoprivrednih proizvođača iz Šumadije i Vojvodine po ceni od 18,40 dinara za kilogram.

"To je odlična cena koju plaćamo odmah, jer nam je u interesu da ohrabrimo i podstaknemo poljoprivrednike da pšenicom ubuduće zaseju što više obradivih površina", istakao je Dukić.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Ohrabrujuća uredba o hlebu

Izvor: RTS, 23.Jul.2011

Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu Miladin Ševarlić kaže da uredba o pojeftinjenju hleba, koju je donela Vlada, predstavlja ohrabrenje, iako je u pitanju administrativna mera. ..Ovogodišnja žetva dala je neočekivan rod pšenice, pa joj je cena pala ispod 30 dinara. Vlada Srbije zato...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.