Gorska služba spasavanja: Spasen planinar na Fruškoj Gori

Izvor: RTS, 22.Okt.2017, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorska služba spasavanja: Spasen planinar na Fruškoj Gori

Planinar povređen na Fruškoj Gori je spasen i transportovan do bolnice u Novom Sadu, saopštila je Gorska služba spasavanja Srbije.
U 13.10 Služba je primila poziv da je na Fruškoj Gori pao planinar i tom prilikom se teško povredio.

Pripadnici službe iz stanica u Novom Sadu i Beogradu stigli su na teren oko 14 časova i započeli spasavanje.
Povređeni planinar se kretao starom neobeleženom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stazom, kada se okliznuo i tom prilikom pao i polomio nogu iznad skočnog zgloba.
Nakon pružanja prve pomoći, unesrećeni je hitno transportovan službenim vozilom Gorske službe spasavanja do bolnice Novi Sad, gde je predat dežurnom lekaru.
Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija, čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima.
Gorsku službu spasavanja su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti, a danas je čini oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AKCIJA GSS Spasen planinar na Fruškoj gori, zadobio teže povrede

Izvor: Blic, 22.Okt.2017

Planinar koji je danas oko 13 časova pao i zadobio teže povrede na Fruškoj gori spasen je zahvaljujući akciji Gorske službe spasavanja Srbije (GSS)..."Gorska služba spasavanja Srbije, primila je poziv u 13.10 časova da je na Fruškoj Gori pao planinar i tom prilikom se teško povredio. Stanice...

Nastavak na Blic...

Uzbuna na Fruškoj gori, jedna osoba teško povređena

Izvor: BKTV News, 22.Okt.2017

Gorska služba spasavanja Srbije pronašla je danas povređenog planinara na Fruškoj gori i transportovala ga do bolnice u Novom Sadu...GSS dobila je poziv u 13.10 da je na Fruškoj gori planinar zadobio teške povrede prilikom pada, navodi se u saopštenju službe...Spasioci iz stanica u Novom Sadu...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.