Gore hektari šuma, njiva zaštićenog rezervata prirode Carska bara

Izvor: BKTV News, 15.Okt.2018, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gore hektari šuma, njiva zaštićenog rezervata prirode "Carska bara"

Više od 800 hektara šuma, njiva i prostora zaštićenog rezervata prirode "Carska bara" gori zbog paljenja strnjišta, u ataru Stajićeva, Perleza i Belog Blata, a jak vetar ometa gašenje požara, prenosi radio 021.

Požar gasi deset vatrogasnih vozila dobrovoljnih društava i pet vozila profesionalne vatrogasne službe.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je na terenu, a hitno je zasedao zajednički štab sa predstavnicima Mesne zajednice Belo Blato, grada >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Zrenjanina, sektora za vanredne situacije, policijom i komunalnom policijom.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pozvao je građane da ne spaljuju nisko rastinje na otvorenim prostorima, jer je to u prethodne dve nedelje dovelo do povećanja broja požara za čak oko sedam puta u odnosu na isti period prošle godine.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.