Izvor: B92, 07.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorani privremeno obustavili blokadu

Požarevac -- Radnici požarevačkog "Pokreta gorana" su na dva dana obustavili blokadu nove privremene požarevačke deponije.

Direktor "Pokreta gorana" Zlatoje Ilić rekao je da su njegovi radnici prihvatili predlog predstavnika lokalnih vlasti da se blokada obustavi do četvrka, kada Izvršni odbor Skupštine opštine Požarevac treba da donese odluku o naknadi štete koja je naneta Goranskom rasadniku.

Takođe je dogovoreno da se smeće odlaže tako da ne ugrožava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obližnji goranski rasadnik, pa su posle jednodnevne pauze, kamioni javnog komunalnog preduzeća "Komunalna služba" počeli da dovoze smeće. Deponija je inače locirana na takozvanim gradskim utrinama, a do sada je , prema proceni šumarske inspekcije, uništeno oko 30.000 sadnica trajnog zasada. Ilić je reko da su Goranci lokaciju za razvoj rasadnika "Gorani" dobili pre trideset godina od tadašnjeg "Agroindustrijskog kombinata", tako da ona samo formalno pripada Skupštini opštine.

Požarevljani već nekoliko meseci imaju problema sa odlaganjem smeća, a dva puta smeće nije uklanjano čitavu sedmicu pa je pretila ekološka katastrofa zbog prepunih kontejnera i prosipanja smeća po gradskim ulicama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.