Utorak, 07.09.2004.

12:53

Gorani privremeno obustavili blokadu

Izvor: Beta

Default images
Radnici požarevačkog "Pokreta gorana" su na dva dana obustavili blokadu nove privremene požarevačke deponije.

Direktor "Pokreta gorana" Zlatoje Ilić rekao je da su njegovi radnici prihvatili predlog predstavnika lokalnih vlasti da se blokada obustavi do četvrka, kada Izvršni odbor Skupštine opštine Požarevac treba da donese odluku o naknadi štete koja je naneta Goranskom rasadniku.

Takođe je dogovoreno da se smeće odlaže tako da ne ugrožava obližnji goranski rasadnik, pa su posle jednodnevne pauze, kamioni javnog komunalnog preduzeća "Komunalna služba" počeli da dovoze smeće. Deponija je inače locirana na takozvanim gradskim utrinama, a do sada je , prema proceni šumarske inspekcije, uništeno oko 30.000 sadnica trajnog zasada. Ilić je reko da su Goranci lokaciju za razvoj rasadnika "Gorani" dobili pre trideset godina od tadašnjeg "Agroindustrijskog kombinata", tako da ona samo formalno pripada Skupštini opštine.

Požarevljani već nekoliko meseci imaju problema sa odlaganjem smeća, a dva puta smeće nije uklanjano čitavu sedmicu pa je pretila ekološka katastrofa zbog prepunih kontejnera i prosipanja smeća po gradskim ulicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: