Google će morati da plaća autorska prava medijima u Francuskoj

Izvor: NovaEnergija.net, 07.Okt.2019, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google će morati da plaća autorska prava medijima u Francuskoj

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da američki pretraživač Google ne može da bude “oslobođen” zakona u Francuskoj i da to preduzeće mora da plati autorska prava medijima kao i sve druge firme.
Makron je reagovao na nedavnu odluku kompanije Google o primeni novih pravila prema kojima neće plaćati medijima autorska prava.
Uprava Google-a je navela da će umesto plaćanja prenositi samo medijski naslov ili link.
U Francuskoj 24. oktobra stupa na snagu >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << zakon o autorskom pravu u skladu sa evropskim reformama o tom pitanju.
“Mora da se poštuje zakon” o autorskim pravima, a to treba da plaćaju internet platforme ili preduzeća koja koriste medijske sadržaje, rekao je Makron i dodao da ni velika preduzeća ne mogu da se “izvuku” od tog zakona ako žele da posluju u Francuskoj.
Francuski zakon je usvojen kako bi mediji dobili novac od velikih pretraživača kao što su Google i Facebook koji koriste njihove sadržaje.
Francuske vlasti smatraju da odluka Google-a da samo prikazuje link ili medijski naslov nije u duhu
Izvor: Beta/AFP
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Povezane vesti

Makron: Google će morati da plaća autorska prava medijima u Francuskoj

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Okt.2019

Makron je reagovao na nedavnu odluku kompanije Google o primeni novih pravila prema kojima neće da plaća medijima autorska prava...Uprava Google-a je navela da će umesto plaćanja prenositi samo medijski naslov ili link...U Francuskoj 24. oktobra stupa na snagu Zakon o autorskom pravu u skladu s evropskim...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.