Izvor: RTS, 17.Jan.2021, 17:12

Gojković: Neophodno je da sve žrtve seksualnog nasilja imaju jasnu podršku svih nas

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković je rekla da je ispovest mlade glumice Milene Radulović, koja svedoči o stravičnom seksualnom nasilju koje je preživela u poznatoj školi glume, sa razlogom uznemirila čitavo naše društvo i pokazala da je seksualno nasilje nad decom i ženama prisutno, često prikriveno i zato je neophodno da sve žrtve imaju jasnu podršku svih nas u borbi koju vode.
Maja Gojković pruža "veliku podršku Mileni Radulović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i svim drugim devojkama koje su prošle kroz patnju i torturu", navodi se u saopštenju Ministarstva.
"Ujedno im odajem zahvalnost na hrabrosti i odlučnosti da progovore o ovom teškom iskustvu. Ovo je važno ne samo zbog Milene, već i zbog svih devojaka i žena koje su se nalazile ili nalaze u ovakvoj situaciji, posebno iz sveta kulture koje su često žrtve nasilja o kome se u svetu kulture Srbije sve više govori", navedeno je u saopštenju Gojkovićeve.
Ministarka kulture je navela da je na "čitavom društvu sada da ih podrži, a na nadležnim organima da hitno i efikasno reaguju u ovom slučaju".
"Zato pozdravljam već prve reakcije državnih organa i očekujem da ovaj slučaj dobije i sudski epilog, kako bi odgovorni snosili zakonske posledice i sankcije, a naše društvo poslalo jasnu poruku da je svima da seksualno nasilje nad devojčicama i ženama neprihvatljivo i ne može ostati nekažnjeno", istakla je Maja Gojković.
MUP je saopštio da je u Beogradu uhapšen vlasnik škole glume zbog sumnje da je seksualno napastvovao pet učenica od 2012. do 2020. godine, a glumica Milena Radulović (26) je u razgovoru za Blic navela da ju je osumnjičeni silovao kada je imala 17 godina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.