Izvor: RTS, 17.Jan.2021, 11:49

Mihajlovićeva: Hvala glumici na hrabrosti da prijavi nasilnika; žene, niste same

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović poručila je da vest o tome da su mlade devojke bile silovane i seksualno uznemiravane u poznatoj školi glume ne sme da nas ostavi ravnodušnim i zahvalila je glumici Mileni Radulović i drugim devojkama koje su smogle snage da progovore o seksualnom nasilju.
Zorana Mihajlović je, reagujući na vest o privođenju Miroslava Aleksića, vlasnika poznate škole >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << glume, koju su preneli pojedini mediji, rekla da "ove strašne pojave treba da nas navedu da se zapitamo u kakvom društvu živimo i šta možemo da uradimo da ono bude bolje mesto za život naše dece".

"Ispovest mlade glumice Milene Radulović pokazuje nam koliko je seksualno nasilje prisutno u našem društvu, ali i koliko ga je teško primetiti i prijaviti, jer je perfidno i podmuklo", izjavila je Zorana Mihajlović.
Potpredsednica Vlade je, kako se navodi u saopštenju, zahvalila Mileni Radulović i drugim devojkama koje su smogle hrabrosti da progovore i poručila da ohrabruje svaku ženu da prijavi nasilnike jer nisu same u tom paklu. 
"Tužilaštvo i druge nadležne institucije su tu da odrade svoj deo posla i drago mi je da je proces već pokrenut. Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara. Verujem da će primer ovih devojaka biti podstrek i drugim ženama sa, nažalost, sličnim iskustvom, da podignu svoj glas, da nasilnici budu kažnjeni. A da mi kao roditelji, odrasli, zreli ljudi pomognemo da naša deca žive u bezbednijoj i sigurnijoj sredini", rekla je Mihajlovićeva.
Mediji su preneli vest da je Miroslav Aleksić priveden, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova još nema saopštenja o tome. 
Glumica Milena Radulović (26) je u razgovoru za Blic rekla da ju je Miroslav Aleksić, čiju je školu glume pohađala, silovao kada je imala 17 godina i da se zlostavljanje ponavljalo, kao i to da ona nije jedina žrtva seksualnog nasilja u toj školi glume.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Hvala glumicama koje su smogle hrabrosti da progovore

Izvor: N1 televizija, 17.Jan.2021

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović saopštila je da ohrabruje svaku ženu da prijavi nasilnika i poručila žrtvama da "nisu same".

Nastavak na N1 televizija...

Vučević: Ohrabrimo žene da prijave svaki vid nasilja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2021

Кaо muškarca, sina i kaо оca dvоjicе dеčaka svaki put mе nasiljе prеma dеvоjkama, žеnama, dubоkо pоgоdi, jеr sam vaspitavan da pоštujеm nеžniji pоl,objavio je gradonačelnik Novog Sada na svom Instagram profilu,povodom vesti o tome da su mlade devojke bile silovane i seksualno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.