Generalna proba prikaza Sloboda 2019

Izvor: RTS, 18.Okt.2019, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalna proba prikaza "Sloboda 2019"

Na batajničkom Aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" održana je generalna proba prikaza sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019".
Više od 2.400 pripadnika Vojske Srbije, 100 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 25 vazduhoplova vredno se priprema za učešće na prikazu sposobnosti "Sloboda 2019", koji će sutra biti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << održan na batajničkom aerodromu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prikaz se održava povodom obeležavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.
Građani će u letačkom delu programa moći da vide i avione "mig 29", "orao" i "supergaleb", helikoptere Mi-8 i Mi-17, H-145 M, "gama" i "gazela".

Pešadijski ešelon činiće 13 podešelona, među kojima će biti i podešeloni kadeta Vojne akademije, vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i vojnih veterana.
Osam podešelona biće u sastavu motorizovanog ešelona, u okviru kojih će se predstaviti i modernizovana oklopno-izviđačka vozila BRDM-2MS iz donacije Ruske Federacije, kao i borbena vozila "lazar 3", samohodne top-haubice "nora" i vojno-policijska borbena vozila.

Biće predstavljena i sredstva iz razvoja Odbrambene industrije Srbije "miloš", "oganj modularni", "oganj digitalni", artiljerijski sistemi "šumadija", PASARS, bespilotne letelice i druga sredstva.

Defileu pešadijskog, motorizovanog i vazduhoplovnog ešelona, prethodiće prikaz sposobnosti dela specijalnih i jedinica Kopnene vojske naoružanih i opremljenih najsavremenijim naoružanjem i opremom po konceptu "1500+" i doniranim sredstvima iz Ruske Federacije, koje će biti podržane jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Da je sve spremno za sutrašnji prikaz, danas je imao priliku da se uveri i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića, posmatrao uvežbavanje učesnika predstojećeg prikaza. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prikaz Vojske Srbije; Umećemo sami da sačuvamo svoju zemlju, nebo i ljude

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2019, 01:48

Na batajničkom aerodromu "Pukovnik pilot Milenko Pavlović" završen je prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019", uz poruku predsednika Aleksandra Vučića, da će Srbija umeti sama da sačuva svoje nebo, zemlju i ljude...Prikaz je održan u čast 75. godišnjice od oslobođenja Beograda u Drugom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vojni spektakl za Medvedeva u Batajnici FOTO

Izvor: B92, 19.Okt.2019

Prikaz sposobnosti VS "Sloboda 2019" na aerodromu "Pukovnik pilot Milenko Pavlović" u Batajnici izvodi se povodom obeležavanja 75. godišnice oslobođenja BG...Prikaz sposobnosti obavlja se prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Rusije Dmitrija Medvedeva, koji boravi u zvaničnoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.