Gašić najavio rešavanje problema spore pasoške kontrole na aerodromu „Nikola Tesla“, mediji to ignorisali kao vest

Izvor: TangoSix.rs, 06.Jun.2023, 07:01

Gašić najavio rešavanje problema spore pasoške kontrole na aerodromu „Nikola Tesla“, mediji to ignorisali kao vest

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić juče je obišao Upravu granične policije na aerodromu „Nikola Tesla“ radi predstavljanja novih uniformi njenih službenika i ni jedan domaći medij nije uspeo da pronađe zapravo jedinu vest koja je prilikom tog obilaska emitovana.
Srećom, tu je Tango Six. Kao i prekjuče.
Gašić je, u jednom trenutku, prilikom razgovora sa pripravnicama Granične policije u novim uniformama, kazao da će MUP za period letnje sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << obezbediti dodatnih 40 službenika koji bi trebalo da pomognu u rešavanju možda i većeg problema od „divljih“ taksista a to je nedovoljan broj službenika i nedovoljan broj kabina Granične policije na pasoškoj kontroli u dolasku. 
Putnici koji sleću na aerodrom „Nikola Tesla“ već duže vreme znaju da je čekanje na prolazak pasoške kontrole gotovo uvek stresno iskustvo koje se manifestuje priličnom gužvom i redovima. Iako je uobičajen refleks kritika u pravcu aerodroma, zapravo je problem uvek bio u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Graničnoj policiji, čiji su službenici zaduženi za kontrolu pasoša a ne službenici aerodroma. Ovaj specifičan strukovni profil je očigledno u poslednje vreme deficitaran što se, u kombinaciji sa istorijskim porastom broja putnika koji prolaze kroz „Nikolu Teslu“ nakon popuštanja Korone, ogleda u izrazito dugim redovima.
Ministar policije u razgovoru sa službenicima Granične policije koji verovatno žele više kolega a ne nove uniforme / Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Jučerašnje saopštenje MUP-a ne pominje Gašićevu izjavu koja je bila snimljena kao deo video pokrivalice za YouTube kanala ministarstva. Ni jedan mejnstrim medij nije izvestio o komentaru da će biti dovedeno 40 novih službenika, koji je, objektivno gledano, bio jedina vest na ovom događaju.
Drugi deo jučerašnje ministrove posete takođe je bio interesantan. Naime, on je kazao da će država, ponovo, rešiti problem „divljih“ taksista nakon nedavne eskalacije tog problema koja je čak išla do toga, kako je izvestio portal ExYU Aviation, da je kompanija Belgrade Airport razmišljala da pokrene sopstvenu taksi službu koja bi jedina imala pristup aerodromu.
Takođe je interesantno da drugo jučerašnje saopštenje MUP-a o ponovnom rešavanju problema „divljih“ taksista, u fokusu ima fotografiju nove table koja predstavlja jedan od najvećih blamova, u poslednje vreme prilično disfunkcionalne, gradske vlasti. Naime, autor ovih redova je pre nekoliko nedelja sa neskrivenim zadovoljstvom stavio svoj Tviter uticaj na probu.
"Station" (!)
…ali i "Official", jer verovatno ima i "unofficial"?@prijavi_problem molim vas promenite ovo. Nalazi se na @AeroNikolaTesla i mnogo je blamantno. pic.twitter.com/9dnMYg0AHp
— Petar Vojinović (@petarV) May 15, 2023

Dan kasnije, tabla je, donekle, dobila pravopis:
Tviter radi.
Dobili smo ispravan speling "official", nismo dobili "pick-up point". Ali ajde, bitno da je reseno za dan. pic.twitter.com/qFtcmaAnJn
— Petar Vojinović (@petarV) May 16, 2023

(Baš) Rast broja putnika na BEG-u Dok vazduhoplovni portali, političari i menadžment institucija u našoj industriji često izveštavaju o broju putnika koji se ili preveze avionom ili prođe kroz određeni aerodrom, nisam siguran da šira javnost u potpunosti shvata razmere povratka u vazduh nakon Korone.
Matična kompanija koncesionara „Nikole Tesle“ saopštila je nedavno da je njihov aerodrom u Srbiji, koji sutra zvanično dobija još jednu pistu, prema broju putnika porastao za 29% u odnosu na 2019. godinu navodeći primer da je samo na linijama za Tursku 84% više putnika.
Er Srbija jedna je od najbržerastućih avio-kompanija na starom kontinentu sa preko 40 potpuno novih linija koje su uspostavljene nakon Korone. Procenjuje se da će u periodu od jula do septembra imati preko 40% više letova u poređenju sa 2019. godinom. Sve ovo predstavlja rast koji srpska nacionalna avio-kompanija do sada, u ovom obimu, nikada nije iskusila.
Vrhunac letenje sezone na „Nikoli Tesli“ (koji je već počeo) biće najveće saobraćajno opterećenje u njegovoj istoriji. Haotično gradilište svakako će biti jedan od neprijatnih faktora ali ni blizu konkretne fizičke gužve koja neće mariti za lepim uniformama već će vapiti za više zaposlenih koji opslužuju avione i posebno za više službenika Granične policije.
The post Gašić najavio rešavanje problema spore pasoške kontrole na aerodromu „Nikola Tesla“, mediji to ignorisali kao vest appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.