Fond za mlade talente i NSZ potpisali ugovor o saradnji

Izvor: Glas javnosti, 24.Feb.2010, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fond za mlade talente i NSZ potpisali ugovor o saradnji

BEOGRAD - Predsednica Fonda za mlade talente i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Vladimir Ilić potpisali su ugovor o saradnji, kojim je predviđena podrška mladim talentima prilikom traženja posla i zapošljavanja.

Samardžić-Marković je kazala da je ugovorom predviđeno da se preko Fonda za mlade talente Nacionalnoj službi za zapošljavanje dostave elektronski spiskovi stipendista koji su završili školovanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kako bi ta služba formirala posebnu bazu kadrova.

- Ugovorom je predviđeno dostavljanje evidencija o tome ko su najbolji mladi talenti, koji su prošli vrlo ozbiljnu proceduru izbora, a NSZ treba da im da prioritet. To je veoma važno kako bi mladi talenti, koji imaju izvanredan prosek, što pre našli posao po mogućstvu u najboljim kompanijama - rekla je Samaržić-Marković.

Ona je ocenila da će njihovim zapošljavanjem celo društvo imati koristi i da je važno da država, mladi talenti i firme rade na tome "da se najbolji sa najboljima spoje".

Direktor NSZ Vladimir Ilić rekao je da je ugovorom predviđeno da Ministarstvo dostavi imena, adrese i kontakte svih mladih talentovanih ljudi kako bi ih uključili u mere zapošljavanja, pre svega u program "Prva šansa".

Prema rečima Ilića, tim programom je predviđeno buduće zaposlenje, kako bi se sprečio njihov odlazak u inostranstvo. On je podsetio da je 180.000 mladih, uzrasta od 20 do 30 godina na evidenciji NSZ, da je u okviru programa "Prva šansa" prošle godine zaposleno 16.000 mladih, a da je cilj da se ove godine zaposli isto toliko.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.