Izvor: Blic, 19.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fakulteti i više škole sa dozvolom za rad

Fakulteti i više škole sa dozvolom za rad

Samo oni privatni fakulteti i više škole koji su na spisku Ministarstva prosvete imaju dozvolu za rad, upozoravaju buduće brucoše i njihove roditelje iz Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.

To što se neki fakultet ili viša škola ne nalazi na spisku, znači da nema dozvolu za rad i da ga ne treba upisivati. Pojedine više škole su tek u postupku dobijanja dozvole, pa na to treba posebno obratiti pažnju. Valjan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << spisak univerziteta, fakulteta i viših škola koje imaju dozvolu za rad nalazi se na sajtu Ministarstva prosvete i sporta www.mps.sr.gov.yu.

Inače, ove godine će iz srednjih škola u Srbiji izaći 52.173 maturanta. Prvi upisni rok na fakultete i više škole trajaće od 21. juna do 15. jula. Svi zainteresovani kandidati treba da predaju dokumenta od 21. do 23. juna, dok će se polaganje prijemnih obaviti obaviti od 28. do 30. juna, u zavisnosti od fakulteta. Upis kandidata mora biti završen do 15. jula.

J. Subotić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.