Izvor: Blic, 27.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fakulteti će raditi bez ikakvih zabrana

Fakulteti će raditi bez ikakvih zabrana

NOVI SAD, BEOGRAD Predavanja su završena na većini fakulteta, pošto su ispunili 15 sedmica predavanja u semestru rekao je za 'Blic' rektor Univerziteta u Novom Sadu Svetolik Avramov i naglasio da je u razgovoru sa dekanima istaknuto da 'na fakultetima treba da bude akademska atmosfera'.

U skladu s tim, neće biti nikakve zabrane da studenti koriste prostorije fakulteta, biblioteke i da idu na konsultacije s profesorima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nikakve preporuke dekanima u smislu zabrane okupljanja na faklutetima nije bilo kaže dr Avramov. Rektor je napomenuo da su 'studenti politički ljudi i to je sasvim normalno', ali da fakultetske sale do sada nisu upotrebljavane za politička okupljanja. Fakulteti će biti otvoreni za studente, pošto će mnogi profesori davati potpise i tokom iduće nedelje.

Nastava neće biti prekinuta na Poljoprivrednom i Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. I u Beogradu neki fakulteti neće poslušati nalog ministra.Naučno-nastavno veće Građevinskog fakulteta u Beogradu nije se složilo sa odlukom o prevremenom završetku godine, a Nastavno-naučno veće Filozofskog fakulteta zatražilo od uprave da povuče akt od 24. maja.'Osuđujemo batinanje i hapšenje, a mi ćemo zaštiti naše studente', kaže se u saopštenju Veća.

Naučno-nastavno veće Građevinskog fakulteta je zatražilo da se pokrene istraga o incidentu u fakultetskoj zgradi 23. maja, kada su maskirani napadači napali studente arhitekture koji štrajkuju unutar fakultetskih prostorija. S.S. A.S.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.